Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски ја промовираше истурената канцеларија во населеното место Волково во која граѓаните од околните места, наместо во седиштето на општината, како досега, ќе може да поднесуваат барања, предлози и идеи во овој објект.

Поранешниот претседател на македонското Собрание, Стојан Андов ја посети општина Ѓорче Петров, каде беше пречекан од градоначалникот Александар Наумоски. Основачот на Либералната партија на Македонија и долгогодишен политичар на македонската политичка сцена му го честиташе изборот за градоначалник на Наумоски, и истовремено му посака успех во годините што следуваат како прв човек на општината.