Мени

Вести

18мај

Започнаа градежните работи за асфалтирање за улица 20 и 22 во село Волково

Станува збор за должина од околку 2,5 километри со што се олеснува пристапот до домовите на 190 семејства. Со асфалтирањето се комплетира инфраструктурата во овој дел од општината.

17мај

Неделно инфо

Започнаа градежните работи за реконструкција на ул. ,,Кузман Шапкарев” Расчистување на каналот за наводнување во Никиштани, во должина од 2км Кружен тек во Волково

17мај

Кружен тек Волково

Ѓорче Петров се гради и поврзува со квалитетна, безбедна и сигурна патна инфраструктура. На 4 километри од централниот дел на општината,

17мај

Акција за подигнување на кабаст отпад во соработка со ЈП ,,Комунална Хигиена” – Скопје, од 18ти Мај (вторник) до 22ри Мај (сабота) на четири локации:

– во близина на последна 5ка во населеното место Јурија – во близина на паркингот кај старата полициски станица – во близина на последна 4ка во населеното место Хром – во близина на месната заедница во Даме Груев Општина Ѓорче Петров ги повикува своите жители да го одложат кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) во овие контејнери. Казниво е одложување на кабаст отпад во околината на контејнерите за домашен комунален отпад.

17мај

Се чисти каналот за наводнување во село Никиштани

Се расчистува траса во должина од два километри, локациски: северно од раздвојувањето кај река Лепенец, до селото.

17мај

Реконструкција на ул. Антон Кецаров во нас. Даме Груев

Градежните работи за реконструкција на ул. Антон Кецаров во нас. Даме Груев се одвиваат согласно утврдената динамика. Изваден е стариот асфалт и во моментов се поставув

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
USAID_letok   logo_iso_2021 Finansiski_indikatori Corona_virus

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам