Мени

Ќе се проширува бројот на дечиња запишани во градинката „Сонце“

Советниците на општина Ѓорче Петров на 26-тата седница изгласаа проширување на капацитетите  на примени деца во новата градинка „Сонце“ во Волково.

Тоа, практично значи зголемување на првично планираната бројка, но истовремено и намалување на списоците на дечиња кои чекаат за упис.  

На седницата од страна на полицијата беше презентиран и извештајот за работа за 2022 година на ПС-Ѓорче Петров, со акцент на засилување на безбедноста на граѓаните.

Договорено е полицијата и натамау активно да работи на зголемување на безбедносните мерки во Ѓорче Петров со засилен надзор на улиците во насока на намалување на сообраќајни незгоди, но и да се регулира проблемот со неправилно паркирање на возилата на повеќе локации.

Галерија

Image

of

Календар на планирани настани


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
 logo_iso_2021 Finansiski_indikatori Corona_virus

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам