Навигација

Училишни лиги

Банер

Посетители

Има 13 гости присутни
Посетители досега: : 801169

Project Appraisal Document

Банер

Мапа

Банер

Спортски прославен 20-ти Септември

Банер

Грижа и едукација на младата популација

Банер

Внатрешна ревизија

Банер

Политика за квалитет на Општина Ѓорче Петров

Банер

Насловна
Добредојдовте

 

002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019

 
Промотивната стручна средба во ОУ „Јахја Кемал“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 Април 2015
На промотивната стручна средба во ОУ „Јахја Кемал“ а, во рамките на проектот „ Интеркултурна едукација,меѓусебно познавање, заемност и соработка на етничките заедници во РМ “, ЈОУДГ „РОСИЦА“ Ѓорче Петров – Скопје се претстави со презентација на реализираните активности преку кои се овозможува систематично и организирано запознавање на децата од предучилишна возраст со културата и културните обележја на својата и на другите етнички заедници.
 
 
Повеќе...
 
Доделени нови решенија за легализација во Општина Ѓорче Петров PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 Април 2015

Градоначалникот Сокол Митровски,  Претседателот на Советот на Општина Ѓорче Петров, Гоце Петрески  и Претседателот на ОК на ВМРО – ДПМНЕ, Методија Наковски денес,  во големата сала за состаноци , заедно доделија 60 решенија за легализација. 

 

Повеќе...
 
Младите архитекти ќе нудат проектни решенија за преуредување на реонскиот парк во Ѓорче Петров PDF Печати Е-пошта
Четврток, 23 Април 2015

Денес во општината Ѓорче Петров беше потпишан меморандум за соработка помеѓу општината  Ѓорче Петров и Архитектонскиот факултет од областа на урбанизмот , архитектурата и културното наследство. Младите идни архитекти ќе имаат можност со нови  идеи да  изработат проекти за изгледот на реонскиот парк  во општината.  Со тоа  новите  идејни решенија целосно ќе го променат и модернизираат сегашниот лик на овој дел од општината.

 

Повеќе...
 
Сообраќајна едукација на пешаците во Ѓорче Петров PDF Печати Е-пошта
Вторник, 21 Април 2015
„Пензионери учествувајте одговорно во сообраќајот“ и  „Да дадеме пример на децата како да се однесуваат во сообраќајот “ се дел од пораките кои , денес  беа упатени како дел од кампањата за поголема безбедност на пешаците во сообраќајот.
 
 
 
Повеќе...
 
Соопштение PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 20 Април 2015
Со овој допис Ве информираме а воедно и Ве покануваме медиумски да го покриете утрешниот настан во рамките на „Комапања за поголема безбедност на пешаците во сообраќајот„ која ќе се одржи на ден 21.04.2015 година (Вторник) со почеток во 11.00 часот, на улица Ѓорче Петров во Општина Ѓорче Петров (на автобуската постојка кај СП Планет во близина на кружниот тек).
Реализацијата на кампањата е од страна Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, Министерството зо внатрешни работи,Министерството за образование и наука, Јавното Сообраќајно претпријатие (ЈСП) општина Ѓорче Петров, пензионери и останати партнери.
Настанот е организиран со цел подигање на јавната свест за правилно и одговорно однесување на повозрасните граѓани во сообраќајот.
На настанот ќе бидат поделени флаери, ќе се овозможи помош за премин на пешаци на пешачки премин од страна на Црвен крст.
Изјави ќе се земат од Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, од претседателот на РСБСП, директорот на ЈСП и претставнци од пензионерите. 

 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Лист 1 од 162

Translations

Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English French Greek Italian Serbian Turkish

Актуелности

Реализирани проекти 2012

Банер

Реализирани проекти

Банер

Линкови

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
bottom

Виста Груп (с) Copyright 2009. Сите права се заштитени.